Лучше жалеть о содеянном, чем сокрушаться об упущенном
магній захищає організм від перевтоми та виснаження;
нормалізує функціонування нервової та серцево-судинної систем – забезпечує передачу нервових імпульсів та скорочення м’язів;
впливає на роботу нирок і печінки;
стимулює синтез білка;
впливає на виділення жовчі;
нормалізує кислотність шлунка та роботу товстого кишківника.
Треба розуміти, що магній не синтезується організмом і погано засвоюється (приблизно 30%), а ще потребує для цього достатню кількість вітаміну Д. Засвоєнню магнію може перешкоджати надлишок кофеїну і солі в раціоні, стрес, алкоголь та куріння.
Важливо: кількість магнію в їжі зменшилась за останні 60 років через використання пестицидів при вирощуванні овочів і фруктів, а також використанні різних добавок при вирощуванні тварин.
Основні ознаки дефіциту магнію:
почуття тривоги та дратівливість;
напруження м’язів тіла без фізичних навантажень (невралгії);
смикання ока;
зниження концентрації уваги;
підвищена тяга до солодкого;
судоми в ногах;
почуття втоми після пробудження.
Важливо: дефіцит магнію, який був визнаний ВООЗ патологічним станом, завжди йде поряд з дефіцитом кальцію. Це пов’язано з тим, що кальцій не засвоюється без магнію. Норма магнію для дорослого чоловіка – 420 мг на добу, для жінки – 320 мг на добу, для дітей – 80-240 мг на добу.
Джерела магнію (мг на 100 грам продукту):
висівки – 611;
гарбузове насіння – 535;
насіння льону – 392;
насіння соняшнику – 354;
насіння маку – 331;
кеш’ю – 289;
мигдаль – 286;
гречка – 231;
біла квасоля – 190;
фундук – 163;
бурий рис – 162;
вівсянка – 148;
шпинат – 87.
Важливо: магній найкраще засвоюється разом з вітамінами групи B, вітамінами С і D, а також кальцієм. Його можна приймати курсами у вигляді вітамінів. Ми не радимо практикувати самолікування – перед курсом обов’язково проконсультуйся з лікарем.
нормалізує функціонування нервової та серцево-судинної систем – забезпечує передачу нервових імпульсів та скорочення м’язів;
впливає на роботу нирок і печінки;
стимулює синтез білка;
впливає на виділення жовчі;
нормалізує кислотність шлунка та роботу товстого кишківника.
Треба розуміти, що магній не синтезується організмом і погано засвоюється (приблизно 30%), а ще потребує для цього достатню кількість вітаміну Д. Засвоєнню магнію може перешкоджати надлишок кофеїну і солі в раціоні, стрес, алкоголь та куріння.
Важливо: кількість магнію в їжі зменшилась за останні 60 років через використання пестицидів при вирощуванні овочів і фруктів, а також використанні різних добавок при вирощуванні тварин.
Основні ознаки дефіциту магнію:
почуття тривоги та дратівливість;
напруження м’язів тіла без фізичних навантажень (невралгії);
смикання ока;
зниження концентрації уваги;
підвищена тяга до солодкого;
судоми в ногах;
почуття втоми після пробудження.
Важливо: дефіцит магнію, який був визнаний ВООЗ патологічним станом, завжди йде поряд з дефіцитом кальцію. Це пов’язано з тим, що кальцій не засвоюється без магнію. Норма магнію для дорослого чоловіка – 420 мг на добу, для жінки – 320 мг на добу, для дітей – 80-240 мг на добу.
Джерела магнію (мг на 100 грам продукту):
висівки – 611;
гарбузове насіння – 535;
насіння льону – 392;
насіння соняшнику – 354;
насіння маку – 331;
кеш’ю – 289;
мигдаль – 286;
гречка – 231;
біла квасоля – 190;
фундук – 163;
бурий рис – 162;
вівсянка – 148;
шпинат – 87.
Важливо: магній найкраще засвоюється разом з вітамінами групи B, вітамінами С і D, а також кальцієм. Його можна приймати курсами у вигляді вітамінів. Ми не радимо практикувати самолікування – перед курсом обов’язково проконсультуйся з лікарем.